Hoe het is om voor Tech Data te werken?

Laat je inspireren door een van deze Tech Data collega’s

Farida Benseddiq - Inside Sales

"Mijn werk is heel boeiend en gevarieerd"

Ik ben gestart als administratief medewerkster bij het Advanced Solutions-team en heb de collega’s eerst ondersteund bij algemene admintaken. Daarna heb ik me gespecialiseerd in de opvolging van de specifieke software-dossiers (bestellingen, facturatie, ..)
Nu ben ik in een salesfunctie binnen het Advanced Solutions-team gerold. Heel boeiend en gevarieerd, want naast de softwaredossiers maak ik nu ook offertes op, beheer de IBM programma’s, doe de klantenopvolging...
Een hele uitdaging, maar ik ben blij dat ik de kans gekregen heb. Deze ervaring verrijkt mijn kennis en kan deuren openen om door te groeien binnen de verschillende business units van Tech Data.

Ik kan Tech Data als werkgever aanbevelen: er is ruimte voor initiatief en zelfontplooiing en het management hecht belang aan zijn mensen. Tech Data biedt bovendien veel extra legale voordelen, trainingsmogelijkheden, een aangename werksfeer en leuke activiteiten zoals het sinterklaasfeest en het jaarlijkse personeelsfeest.

Bernard De Pauw - Order Desk Representative

"Iedereen krijgt een kans"

In 2017 trad ik in dienst bij Tech Data op de order desk in Aalst. Een uitgebreid takenpakket met behoorlijk wat variatie. Ik was toen aan een nieuwe uitdaging toe en tijdens de sollicitatiegesprekken vooraf had ik vrij snel de klik met de vacature en het bedrijf Tech Data. De sector was totaal nieuw voor mij en best uitdagend gezien de ongelooflijke verscheidenheid aan producten.

Mijn integratie is heel vlot verlopen en de sfeer die hier heerst ervaar ik als een verademing. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Nog geen minuut spijt van gehad.

Tech Data heeft geen ‘voorkeuren’, man, vrouw, jong, minder jong, ervaring of niet,... iedereen krijgt een kans ! Een evenwichtig personeelsbestand primeert. Dit pluspunt heeft ook een invloed gehad op mijn beslissing om hier te komen werken.
Ik kan ten slotte zeggen aan iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging dat het de moeite waard is om een job bij Tech Data te overwegen.

Joeri Joly - Business Development Manager

"We ondersteunen als specialisten onze partners van a tot z"

In 2011 ben ik recht van de schoolbanken gestart bij Tech Data en wat voor een avontuur is het tot nu toe al geweest! Ik ben begonnen op de sales desk.  Een ideale manier om het reilen en zeilen van Tech Data en de IT-distributiemarkt te leren kennen.
Daarna heb ik de kans gekregen om aan de slag te gaan bij het Maverick AV(*) Solutions-team. Daar heb ik me ingewerkt in de specifieke verticale markt van AV-producten en oplossingen. Eerst in een salesfunctie, daarna als teamleader en intussen ben ik Business Development Manager. Nu heb ik meer contacten met de leveranciers en leer ik de productmarketingkant kennen. Boeiend.

Tech Data is de nummer één en biedt een enorme meerwaarde doordat we werken met specialisten die onze partners ondersteunen van A tot Z. Ook dankzij de samenwerking over de divisies heen blijven we elke dag ‘beuken’ om de nummer één te blijven en dat weten onze klanten en leveranciers enorm te waarderen.
Kortom, het is een bedrijf in een intrigerende markt met vele opportuniteiten om je kwaliteiten te ontwikkelen.

 * AV = audiovisueel

Kim De Sutter - Financial Accountant

"Ik maak graag het verschil voor het bedrijf"

In het laatste jaar van mijn studie 'bachelor Accountancy - Fiscaliteit' wou ik stage lopen in de boekhouding in een internationaal bedrijf. Uit de lijst van potentiële stageplaatsen sprong Tech Data er voor me meteen uit en ik kon aan de slag bij de afdeling ‘Accounts Payable’. Een fijne ervaring. Toen ik tijdens mijn stage hoorde dat één van de collega’s zou vertrekken, heb ik geen seconde geaarzeld om me kandidaat te stellen. Ik mocht meteen starten na mijn stage.
Intussen werk ik als Financial Accountant. Ik hou van de pittige deadlines tijdens de maand/kwartaal/jaarafsluiting, het zoeken naar verbeteringen en waterdichte oplossingen. Ik vind het belangrijk om het verschil te maken voor het bedrijf. Bij de margecontrole en tijdens de afsluitingen is dit zeker het geval. Elke dag brengt weer iets nieuws en ik leer steeds weer bij.

Ik kan iedereen aanraden om voor Tech Data te kiezen. Ik heb fantastische collega’s die ik ook buiten het werk geregeld zie. Van ex-collega’s hoor ik vaak dat de sfeer bij Tech Data ongeëvenaard is. De Tech Data feestjes blijven legendarisch. Wat me persoonlijk ook geraakt heeft, is dat de collega’s elkaar steunen door dik en dun. Kortom, ik vind het een topbedrijf met een groot hart voor zijn personeelsleden!

Wendy Vermeir - Internal Sales

"Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit op de salesvloer"

Ik werk op de salesdesk. Onze algemene salesdesk is opgedeeld in verschillende teams en ik neem samen met mijn collega's de Nederlandstalige SMB*-klanten voor mijn rekening.

Wat mijn job inhoudt? Dagelijks beantwoord ik technische productvragen via telefoon en e-mail, maak ik offertes op en volg ik opportuniteiten op van mijn klanten. Zelf heb ik geen technische achtergrond, maar ik had wel altijd al een interesse in IT. En dankzij trainingen ben ik ook altijd op de hoogte van de laatste nieuwe trends en technologieën. Ik kan ook beroep doen op onze productmanagers en salesspecialisten. Zo ken ik intussen best al veel mensen binnen onze grote organisatie. Kortom, ik heb dus heel wat afwisseling binnen de job.

Regelmatig gaan we met de collega’s eens uit eten of er zijn ook onze jaarlijkse feestjes zoals ons personeelsfeest. Ook teamevents met klanten brengen een leuke ambiance. Er mag al eens gelachen worden tijdens de werkuren, wat ook zorgt voor een lossere werksfeer.

Ik werk momenteel al 2 jaar in dezelfde functie, maar er zijn altijd mogelijkheden om zowel verticaal als horizontaal te schuiven. Je krijgt ruimte en tijd om je kwaliteiten verder te ontwikkelen en te ontdekken wat je zelf leuk vindt. Kortom een bedrijf met een aangename sfeer, leuke collega’s en zeer veel opportuniteiten.

*SMB = Small Medium Business